• Vianočný futbalový turnaj o putovný pohár
          • Vianočný futbalový turnaj o putovný pohár

          • V stredu 20.12.2023 sa uskutočnil Vianočný futbalový turnaj o putovný pohár. Zúčastnili sa ho žiaci 7. a 8. ročníka. Všetci žiaci ukázali veľkú bojovnosť, disciplinovanosť a ducha fair play. O kulisu sa postarali triedy, ktoré ich prišli povzbudiť a vybičovali ich k nádherným športovým výkonom. Na záver turnaja víťazom z 8.A triedy odovzdala pani riaditeľka PaedDr. Mária Kováčiková putovný pohár. O organizáciu turnaja a rozhodovanie zápasov sa postarali učitelia Mgr. Alexander Bubák a Mgr. Marián Fliega.

            Konečné poradie:

            1. miesto: 8.A

            2. miesto: 8.C

            3. miesto: 7.A

            4. miesto: 8.D

            5. miesto: 7.B

            6. miesto: 7.C

            Všetkým zúčastneným žiakom srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšie športové stretnutia.

            Mgr. Alexander Bubák

        • Vianočné vystúpenie
          • Vianočné vystúpenie

          •  

            „Vždy raz za rok sa naše mesto zmení,“ – spieva sa v pesničke s vianočnou tematikou. I námestie mesta Levice sa v predvianočnom období mení na malé vianočné mestečko. Ľudia si vychutnávajú spoločné chvíle a užívajú si vianočný čas.

            Túto vianočnú atmosféru im spríjemnili naše žiačky i žiaci. Pod vedením Mgr. Kristíny Faškovej a PaedDr. Rastislava Brezinu si pripravili pásmo piesní, básní i kolednícky program. Zaujala tiež hra žiačky Hanky Chovancovej na zobcovej flaute. Odmenou bol úsmev na tvárach všetkých – „vtedy sú Vianoce a celý svet sa zrazu šťastím ligoce...“

          • Vianočné pohľadnice

          • So žiakmi 1.B a 1.C sme sa v priebehu decembra zapojili do projektu v ktorom sme si vymenili vianočné pohľadnice s deťmi z iných miest, my konktrétne z obce Kopčany. S deťmi sme sa rozprávali o dôležitosti priateľstva a že priateľov môžeme mať aj takto na diaľku. Deti sa pri výrobe veľmi snažili a tešili sa na pohľadnice od svojich nových kamarátov. Určite budeme v tejto aktivite pokračovať a tešíme sa na ďalšie vianočné pohľadnice od iných detí, z iných obcí a miest. Všetkým prajeme šťastné a veselé Vianoce. 

                                                                                                  Sociálny pedagóg Mgr. Zuzana Pajerská.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Dobrý deň,

            v mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa Základná škola, Pri Podlužianke 6, Levice stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka tento rok úspešná a potešila desaťtisíce seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali!

            Prajeme Vám, Vašim žiakom a pedagógom požehnané vianočné sviatky v kruhu najbližších, hlavne veľa zdravia, štastia a lásky v Novom roku!

            Silvia Slobodová & Jana Galatová

            Koľko Lásky o.z.

        • ​​​​​​​ „Adventné medovníkovo“
          • ​​​​​​​ „Adventné medovníkovo“

          • Tekovská knižnica v Leviciach,  14.12.2023 – 5. oddelenie ŠKD

             

            Vianoce sú najkrajšie sviatky v roku. V Tekovskej knižnici v oddelení pre deti sme sa rozprávali o zvykoch a tradíciách v našom regióne. Neoddeliteľnou súčasťou Vianoc sú medovníčky, ktoré majú tiež svoju históriu. Deti mali  možnosť vyskúšať si zdobenie vopred napečených a pripravených medovníkov. Pri zdobení  nám spieval zbor „Nádej“ vianočné piesne a koledy. V tejto príjemnej atmosfére blížiacich sa sviatkov sa nám podarilo prežiť krásne popoludnie s prepojením generácií. Vyzdobené medovníčky si deti  s radosťou odniesli  domov.

        • Pytagoriáda 2023
          • Pytagoriáda 2023

          • 12. a 13. decembra sa uskutočnilo školské kolo najobľúbenejšej matematickej súťaže Pytagoriáda. Do školského kola sa zapojilo 95 žiakov tretieho až ôsmeho ročníka. Najúspešnejší z nich budú školu reprezentovať v okresnom kole, držíme im palce.

             

            Úspešní riešitelia školského kola Pytagoriády

            Kategória P3

            1. miesto Samuel Trhan III.A

            2. miesto Ela Štofková III.A

            3. miesto Lucia Chudá III.A

            Matias Horánsky III.B

            Mia Kmeťová III.B

            Alex Bridiš III.B

            Lara Lalita Vozárik III.B

            Michal Široký III.A

            Lenka Margicinová III.B

             

            Kategória P4

            1. miesto Katarína Danižová IV.A

            2. miesto Matúš Kováč IV.A

            3. miesto Adam Danko IV.C

            Patrik Henžel IV.B

            Boris Franěk IV.B

            Sarah Emma Struhárová IV.C

            Adam Henderson IV.C

            Martin Kovács IV.A

            Žofia Hrašková IV.B

            Ľubica Csapszká IV.C

            Oliver Mondek IV.C

            Nina Mihalovič IV.C

             

            Kategória P5

            1. miesto Lukáš Meňuš V.C

            2. miesto Michal Margicin V.C

            3. miesto Zuzana Danišová V.B

             

            Kategória P6

            1. miesto Vivien  Nagyová VI.A

            2. miesto  Juraj Samuel Cvik VI.B

             

            Kategória P7

            1. miesto Andrej Kováč VII.A

            2. miesto Richard Haulik VII.A

             

            Kategória P8

            1.  miesto Katarína Ballová VIII.B

            2. miesto Natália Krištofová VIII.B

            3. miesto Patrik Boledovič VIII.C

            Petra Brigánová VIII.A

             

            Všetkým súťažiacim gratulujeme a držíme palce v ďalšom kole.

          • Pomoc pre Simonka 

          • Žiaci, učitelia a pracovníci Základnej školy Pri Podlužianke 6 v Leviciach ukázali, že majú obrovské srdce. V škole zorganizovali zbierku pre  Simonka Máteffyho, ktorému bol diagnostikovaný autizmus ahyperkinetický syndróm. Simonko podstúpil vyšetrenia v súkromnej klinike v Martine, kde mu potvrdili poškodenie krčnej chrbtice a nedostatočné okysličovanie mozgu a v tejto klinike im bola ponúknutá 10-dňová liečba, ktorá stojí 3500 eur.   

            Samotná terapia, ubytovanie a cesta sú náklady nad rámec toho, čo dokážu jeho rodičia zvládnuť, preto sa rozhodli pomôcť Simonkovi a jeho rodičom i naši žiaci, ktorí mu darovali časť výťažkov z Vianočných trhov. Do zbierky prispeli nielen žiaci, ale aj učitelia a pracovníci školy.  

            Spoločnými silami sa nám podarilo vyzbierať neuveriteľných 850 eur.  

            Veríme, že Simonkovi vyzbierané peniažky pomôžu zlepšiť jeho zdravotný stav! 

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli! 

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • Vitaj, vitaj, Mikuláš, čo v batohu pre nás máš? Cukríky i čokoládky a či dáky perník sladký? Celý rok sme poslúchali, aj  uši si umývali. Žiaden z nás sa nebil veru, na kolene nemal dieru. Tak ako sme sľúbili, všetci sme sa ľúbili. Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece, nikto z nás už čakať nechce. 

            Ďalší rok ubehol a znovu tu máme Mikuláša, jeden z najobľúbenejších dní v roku pre deti.  Mikuláš neobišiel ani našu školu a odmenil všetky deti bohatou nádielkou. 

        • Vianočné tvorivé dielne a vianočná tržnica 
          • Vianočné tvorivé dielne a vianočná tržnica 

          • V utorok, 05. 12., sa triedy na I. stupni premenili na remeselné dielničky a deti v nich pracovali, ako včeličky. Vyrábali rôzne vianočné ozdoby, ikebany, výrobky, aby ich poobede mohli predávať vo svojich vianočných obchodíkoch. Pomáhali im pri tom pani učiteľky a pani vychovávateľky. Pomohli im samozrejme aj ich rodičia, ktorí tiež prispeli do vianočnej tržnice množstvom zaujímavých výrobkov.  

            Poobede sa triedy a  chodba našej školy premenili  na vianočné trhy plné krásnych vianočných ozdôb a darčekov. Tržnicu sme slávnostne otvorili programom a príhovorom pani riaditeľky. Všetci prítomní  rodičia, starí rodičia aj samotné deti si  mohli zakúpiť niečo pre radosť k blížiacim sa vianočným sviatkom. Výnimočnú atmosféru dotvárala vôňa koláčikov a vianočného punču 

        • Junior Náboj
          • Junior Náboj

          • Dňa 24. 11. 2023 sa uskutočnila medzinárodná matematicko – fyzikálna súťaž Junior Náboj. Štvorčlenné družstvá zo 7 krajín riešili rôzne matematické a fyzikálne úlohy, ktoré vyžadujú istú dávku vynaliezavosti a kreativity. Súťaže sa zúčastnilo takmer 1800 tímov.

            V Leviciach sa súťaž uskutočnila na Gymnáziu Andreja Vrábla. Našu školu reprezentovali dva tímy, ktoré sa v silnej konkurencii nestratili. Prvý tím v zložení Samuel Mihalovič (9. B), Alexandra Natália Grósová (9. B), Lukáš Ratuľovský (9. B) a Nikolaj Čuvara (9. C) obsadil 4. miesto v rámci okresu a 366. miesto v medzinárodnej konkurencii. Druhé družstvo v zložení Tomáš Hraško (9. C), Vanessa Kupčiová (9. C), Doroty Stergar (9.C) a Ema Fašáneková (9.A) sa umiestnilo na krásnom 2. mieste v okrese, 56. mieste na celoslovenskej úrovni (z 485 zúčastnených tímov) a na 193. mieste v medzinárodnej konkurencii (z 1797 družstiev).

            Žiakom gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

                                                                                    Mgr. Beáta Zemanová

        • Korčuliarsky kurz
          • Korčuliarsky kurz

          • Tohtoročná zima nám v týchto dňoch vyčarovala úsmev na tvári, dlho očakávaný sneh nás milo prekvapil. Deti druhého ročníka dostali ešte jeden krásny zimný darček, týždňový korčuliarsky kurz. Našich žiakov vedieme láske k športu a venovaniu sa fyzickým aktivitám v každom ročnom období. Ďakujeme trénerom, ktorí sa deťom s láskou a trpezlivosťou venovali celý týždeň.

                                                                                                     Mgr. Mariana Ďurčíková 

        • Projekt Krókus
          • Projekt Krókus

          • Aj tomto školskom roku sa naša škola zapojila do projektu Krókus v spolupráci s írskou nadáciou pre výučbu holokaustu a Múzeom židovskej kultúry. Cieľom projektu je priblížiť žiakom tematiku holokaustu, spomienka na 1,5 milióna židovských detí,ktoré zahynuli počas druhej svetovej vojny. Žiaci 9.C vysadili žlté krokusy ako symbol Dávidovej hviezdy, ktorou sa označovali židia.

        • Štúrova Modra
          • Štúrova Modra

          • S cieľom čo najlepšie spoznať mnohostrannú osobnosť Ľudovíta Štúra sme sa 15. novembra vybrali do Modry. Navštívili sme Múzeum Ľudovíta Štúra s Pamätnou izbou, kde Ľ. Štúr strávil posledné tri týždne svojho života.

            Pani lektorka nám priblížila atmosféru a prostredie, v ktorom sa Štúr a jeho súčasníci pohybovali, ba nazreli sme aj do jeho pracovne.

            Počasie nám nedovolilo zastaviť sa na modranskom cintoríne, mieste posledného odpočinku tohto velikána našich národných dejín, navštívili sme však Galériu Ignáca Bizmayera. Jeho ručne modelované figúrky a iné výjavy z ľudového prostredia nás očarili.

            Národ, ktorý nepozná svoju minulosť, nemá ani budúcnosť.“

            Ľudovít Štúr

             

            Ďakujeme za možnosť spoznávať našu minulosť takouto zaujímavou formou.

                                                                                                                                     žiaci ôsmeho ročníka