• Futbalový turnaj
          • Futbalový turnaj

          • Aprílové popoludnie v ŠKD bolo obohatené o športové aktivity. V areáli našej školy sa predviedli futbalové tímy, ktoré ukázali svoje pohybové zručnosti. Futbalovým rozhodcom bol športový ambasádor v ŠKD, pán Dominik Beňuš, ktorý odpískal futbalové zápasy a tým sa postaral o korektný priebeh turnaja. Atmosféru zápasu obohatili kamaráti a kamarátky z jednotlivých oddelení veselým povzbudzovaním. Víťazi obdržali putovný pohár.

            Vanesa Parizeková

        • OKRESNÉ KOLO – Hviezdoslavov Kubín
          • OKRESNÉ KOLO – Hviezdoslavov Kubín

          • Priestory Tekovského múzea v Leviciach si dňa 03. apríla 2023 vybralo Regionálne osvetové stredisko Levice, aby zorganizovalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Naše žiačky – víťazky obvodného kola – Janka Mládková v I. kategórii a Vanda Máčajová v III. kategórii, sa v konkurencii nestratili. Vanda Máčajová obsadila v okresnom kole 2. miesto. Janka Mládková obsadila v okresnom kole 1. miesto a postupuje do krajského kola. Poďakovanie patrí pedagogickým zamestnancom, ktorí dievčatá pripravujú. Veľké poďakovanie patrí i dievčatám −  „Ďakujeme za krásnu reprezentáciu školy.“ ♥

        • Prvé stretnutie školských parlamentov - Switch point (Bod rozbehu) Erasmus +
          • Prvé stretnutie školských parlamentov - Switch point (Bod rozbehu) Erasmus +

          •  

            13. apríla 2023 sa konalo v CVČ v Štúrove prvé stretnutie 6 školských parlamentov z Nitrianskeho kraja v rámci projektu Switch point (Bod rozbehu) Erasmus +. Súčasťou tohto projektu je aj školský parlament našej ZŠ Pri Podlužianke 6 v Leviciach.  

            Cieľom prvého stretnutia s názvom Sieťovanie bolo zoznámenie sa,  SWOT analýza  školských parlamentov, odprezentovanie týchto analýz členmi jednotlivých parlamentov a predstavenie projektových úloh. Úlohou každého školského parlamentu bude v najbližšom období pracovať na troch projektových úlohách, z ktorých výstupy odprezentujú na jednotlivých stretnutiach. Každý člen, ktorý sa zúčastní minimálne 3 stretnutí získa Youthpass. 

            Súčasťou stretnutia boli aj vzácni dospelí. Veľmi si vážime, že nám  o možnostiach neformálneho vzdelávania prišiel porozprávať PhDr. Marcel Mudrák, PhD. – Krajský koordinátor pre prácu s mládežou Nivam O umelej  inteligencii akyberšikane a jej dôsledkoch nám porozprával Ing. Martin Lacza. 

            Bodku za prvým stretnutím dala zážitková jazda vláčikom a  zábavná hra Actionboud, ktorou členovia školských parlamentov a ich koordinátori spoznali zaujímavé miesta Štúrova.  

            Ďakujeme Mgr. Kataríne Tungliovej, ktorá všetko perfektne zorganizovala a vďaka nej sme zažili naozaj krásny deň. 

            Týmto stretnutím sme odštartovali 8-mesačný program sebarozvoja, tímovej spolupráce, odbornej prípravy a neformálneho vzdelávania. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie, ktoré sa bude konať  

            11. mája 2023  vLeviciach. 

            Mgr. M. Vörösová, koordinátorka ŠP 

          • Exkurzia: Letisko M. R. Štefánika

          • Poslednú marcovú stredu sme si museli poriadne privstať, aby sme boli v dohodnutom termíne aj s našimi pani učiteľkami Meňušovou a Karasovou na mieste stretnutia, t. j. pod lietadlom Caproni pri hlavnom termináli na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave.

            Síce sme neodleteli pristaveným lietadlom, ale prešli sme bezpečnostnou kontrolou ako bežní cestujúci. Letiskovým autobusom sme sa odviezli k biologickej stanici. Tá je určená na chov dravcov a psov, ktoré majú plašiť kŕdle vtákov – možnú hrozbu pre štartujúce lietadlá. Cestou sme videli starý vládny špeciál a pilotnú školu a navštívili sme aj letiskových hasičov. Návštevu letiska sme zakončili v príletovej hale, kde sme si pozreli výstavku zabavených exotických predmetov, ktoré sa nesmú prevážať v lietadle.

            Po obedňajšej prestávke v nákupnom centre sme posilnení pokračovali v spoznávaní histórie cestnej, železničnej a lodnej dopravy v Dopravnom múzeu v Bratislave. Všetci sme sa zhodli na tom, že najviac na nás zapôsobilo rozprávanie sprievodcu – námorníka, ktorý výklad obohatil o vlastné zážitky a spomienky z čias na mori.

            Unavení aj uzimení, ale plní zážitkov, sme napokon šťastne dorazili domov a už sa tešíme, akú zaujímavú exkurziu nám naplánujú naše pani učiteľky, ktorým touto cestou ďakujeme.

             

            žiaci 6. A a 6. B

        • March – the month of the books
          • March – the month of the books

          • Pri tejto príležitosti sme aj na našej škole pripravovali množstvo aktivít. Ich cieľom bolo vzbudiť u detí záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu.

            V  marci štvrtáci čítali knihy aj v angličtine. Verím, že si našli príbehy, ktoré ich zaujali, a strávili s knihami pekné popoludnia.

            Na záver mesiaca každý zúčastnený získal diplom „The reader“. Verím, že deti „anglické“ čítanie zaujalo a budú v ňom pokračovať aj naďalej.

            Mgr. Z. Zdychavská

        • ZŠ PRI PODLUŽIANKE ÚSPEŠNÁ NA MAJSTROVSTVÁCH KRAJA V BASKETBALE
          • ZŠ PRI PODLUŽIANKE ÚSPEŠNÁ NA MAJSTROVSTVÁCH KRAJA V BASKETBALE

          •  

             

            Dňa 29.3.2023 sa uskutočnili v ZŠ Saratovská 85 v Leviciach Majstrovstvách kraja v Street basketbale žiakov a žiačok. Za náš kraj sa tam prebojovali žiaci aj žiačky zo ZŠ Pri Podlužianke 6 v Leviciach, ktorí potvrdili svoju absolútnu dominanciu v rámci okresu a po florbale ovládli aj obidve súťaže v basketbale.

            Chlapci pod vedením pána učiteľa Bubáka odohrali v skupine dva zápasy, kde jeden vyhrali a jeden prehrali. Dostali sa do semifinále, v ktorom podľahli Nitre, a tak im zostal zápas o 3. miesto, kde tesne, ale predsa podľahli súperovi a obsadili konečné 4. miesto v rámci kraja.

            Dievčatá pod vedením pána učiteľa Fliegu odohrali 4 zápasy. Začali veľmi dobre, keď porazili svojich prvých dvoch súperov, ale potom ich čakal suverén z Nitry, ktorý mal vo svojich radoch kompletný basketbalový tím a na turnaji nemal konkurenciu a ten naše dievčatá porazil. Posledný zápas rozhodoval o 2. mieste medzi Topoľčanmi a nami a aj keď sme odohrali výborný zápas, súper nás o jeden kôš porazil. Naše dievčatá obsadili konečné 3. miesto v rámci nášho kraja.

            Chceme sa poďakovať naším žiakom a žiačkam za výbornú reprezentáciu našej školy v týchto súťažiach.